De beste wimperserum waar moet aan gedacht worden tijdens het kiezen?

Er zijn veel afwegingen voor de beste wimperserum.  Dit zijn onder andere: de werking, efficiëntie, prijs, manier van aanbrengen en de behandelingslengte. Bestaat er wel echt een ideale wimperserum?

Hoe moet de beste wimperserum werken? Natuurlijk, snel, efficiënt en effectief. Snel omdat sommige wimperserums in staat zijn om de eerste resultaten al na twee weken zichtbaar te maken. Efficiënt omdat het de wimpers moet verbeteren zoals de fabrikant beweert. En effectief omdat de wimpers aan het eind van de behandeling twee keer zo lang moeten zijn, waardoor ze wel nep lijken. Helaas is er altijd een ‘maar’.

Ten eerste werken niet alle wimperserums even snel. Sommige zijn gewoon slecht. Ten tweede werkt niet iedere wimperserum gelijk voor ieder menselijk organisme. Sommige zien het resultaat sneller dan anderen. Ten derde is de term ‘snel’ niet voor iedere fabrikant hetzelfde. Voor de een zijn twee weken ‘snel’ en voor de ander is een maand dat al. En wat betekent ‘snel’ voor jou?

De beste wimperserums werken effectief. Wat betekent dat in het bijzonder? Het moet de wimpers verlengen, verdikken, herstellen en voeden. Helaas zijn er ook wimperserums die helemaal niets verbeteren. Om het nog erger te maken, ze kunnen zelfs irritaties veroorzaken. Er zijn ook wimperserums die maar voor de helft werken. En wat dat betekent? Het komt er op neer dat we een wimperserum kopen met de hoop dat het ons langere en vollere wimpers geeft. Maar ondertussen geeft het product andere resultaten zoals bijvoorbeeld voeding en herstel. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar dat zijn niet de resultaten die we hadden verwacht toch?

Effectiviteit is ook een probleem als het aankomt op het werk van wimperserums. Aan de ene kant biedt de markt wimperserums die erg spectaculair werken, waarbij we  de wimpers niet meer hoeven te krullen met een wimperkruller of mascara. Aan de andere kant staan winkels vol met wimperserums die niets te maken hebben met de hier bovengenoemde woorden. Deze producten zijn zo slordig, dat je beter je tijd kan steken in het aanbrengen van castorolie op de wimpers.

Wat zijn de andere kenmerken die de beste wimperserums onderscheiden?

Ten eerste moet het aanbrengen moeiteloos gaan. Ten tweede moet het bestaan uit alleen maar natuurlijke stoffen. Makkelijk aanbrengen, dus wat voor applicator? Dat zijn in feite de wimperserums die worden verkocht met een borsteltje als applicator. Met deze moet de gebruiker een lijn tekenen op de wimperbasis. Daarom lijkt het aanbrengen zoveel op het opdoen van een eyeliner.  En wat zijn die veilige ingrediënten? Dat zijn de ingrediënten die geen irritaties veroorzaken, de huid rond de ogen verzorgt, en het meest belangrijke, in staat is om de conditie van de wimpers zo te verbeteren dat ze langer en sterker worden.