Foundation aanbrengen - stap voor stap.

Met een kwast, vingertoppen, deppen, smeren, met of zonder een crème?
Wie van ons kent deze dilemma’s niet tijdens het aanbrengen van foundation. Tijd om een paar beautytips te leren om de perfecte make-up aan te brengen.

clear-skinTen eerste verzorging. Geen enkele foundation zal er mooi uitzien op een onverzorgd gezicht. Als je make-up opdoet voor werk of school, de zogenaamde dagelijkse make-up, is het belangrijk om de huid te vernieuwen met een lichte toner of dep wat vocht inbrengende crème (dit moet vooral in de winter worden gedaan) en spuit wat thermaal water voordat je de foundation pakt. Als de cosmetica is ingetrokken kan je de foundation opdoen. Als je make-up voor in de avond op doet, begin dan met het verwijderen van de dagelijkse make-up. Raak de make-up die je de hele dag draagt niet aan. Alles wat je hebt bereikt zal zo verdwijnen en je huid zal extra worden bedenkt met onnodige cosmetische lagen. Reinig vervolgens je gezicht met een toner, voer een scrubbehandeling uit en plaats een gezichtsmasker. Voordat je de foundation op doet, smeer je een hydraterende crème of olie uit over je gezicht.

Hoe breng je foundation aan in de zomer?

Begin met een hydraterende crème, en gebruik dan zonnebrand. Hierna kan je jouw make-uproutine uitvoeren. Als je bang bent dat de crème de droge plekken van je huid benadrukt kan je jouw huid eerst scrubben. Dit proces moet jouw huid gladder maken en zorgt ervoor dat andere cosmetica gemakkelijker kan worden aangebracht. Breng zonnebrand aan zoals in de bijgeleverde folder staat. Alleen zonnebrand die op de juiste manier is aangebracht kan voorkomen dat de huid uitdroogt en er witte plekken op het gezicht ontstaan (toch maakt iedere zonnebrand de huid een beetje wit). Goed nieuws, sommige make-up die niet tegen de zon kunnen, kunnen worden vervangen door een make-up basis.

Nu is het tijd voor een foundation. Knijp een kleine hoeveelheid van het product in je handpalm. Hierdoor wordt de cosmetica snel opgewarmd en daardoor kan het makkelijker op het gezicht worden aangebracht. Een foundation kan worden aangebracht met een borstel, spons of de vingertoppen. Alle genoemde manieren zijn even goed en je kan tussen elke techniek kiezen. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat sommige foundations wel een bepaalde manier nodig hebben door de consistentie van het product. Dep de foundation op het gezicht. Als je een grotere mate van dekking wilt, kan je meerdere lagen aanbrengen. Gebruik een concealer alleen om verkleuringen, acne of donkere kringen onder de ogen te dekken. Als laatste kan een transparante make-uppoeder worden aangebracht die past bij jouw huidtoon en de kleur van de foundation.