Hoe krijg je een gladde huid?

Het antwoord is verrassend eenvoudig. Zuiveren, scrubben en hydrateren. Het hangt allemaal ook af van de cosmetica die je gaat gebruiken. Het is algemeen bekend dat natuurlijke, ecologische en sterk aanbevolen cosmetica over het algemeen het beste is. Diepgaande effecten worden ook gegenereerd door gezichtsverzorging met behulp van hoogwaardige cosmetica. Daarnaast is de conditie van je gezichtshuid een belangrijke factor, je regelmatigheid en of je de cosmetica wel goed aanbrengt.

De eerste fase van het verzochten van het gezicht is het verwijderen van make-up en het zuiveren. Om make-up te verwijderen moet je een lotion gebruiken (als de huid droog is), een micellaire reinigingslotion (als de huid normaal is) of farmaceutische preparaten (voor de gevoelige huid, of een huid met acne). Plaats een kleine hoeveelheid van de cosmetica op een wattenschijfje en druk deze tegen de huid. Wacht tot de make-up begint te smelten en reiniging daarna de huid met een toner. Als je acne of mee-eters hebt, kan je beter een toner met zuuradditieven gebruiken. Hiermee elimineer je onvolmaaktheden op jouw huid. Het zal geen verrassing zijn dat mensen met een droge huid beter voor hydraterende cosmetica kunnen gaan.

Gezichtsscrub is een andere vorm van gezichtszorg. De consistentie en samenstelling van de gezichtsscrub moeten overeenkomen de huidtype. Enzymatische gezichtsscrubs doen wonderen voor mensen met gevoelige huidtype. De huid zal niet irriteren, omdat het exfoliatie proces wordt uitgevoerd tijdens het smelten van de huidcellen als gevolg van plantaardige enzymen. Fijnkorrelig of grofkorrelige gezichtsscrubs behoren tot de mechanische technieken van de huidscrubs. Deze zijn in staat om grotere oppervlakken van het gezicht van de huid sneller te exfoliëren.

Zodra je klaar bent met het scrubben van de huid, breng je een gezichtsmasker aan. Er zijn verschillende soorten maskers, beginnend met peel-off maskers naar gezichtsmaskers die niet afgespoeld hoeven te worden tot degene die uitdrogen op de huid waardoor er een hard schild op de hoofd ontstaat. De meest populaire maskers zijn klei gezichtsmaskers. Kies de juiste kleur maskers omdat deze bepalend zijn voor de eigenschappen die het product bevat. Even succesvol zijn de zelfgemaakte gezichtsmaskers met producten die in jouw voorraadkasten liggen, zoals een haver gezichtsmasker of een met honing of avocado.

De laatste fase van gezichtsverzorging is het hydrateren.

Meteen nadat een gezichtsmasker wordt afgespoeld, zeker degene met hydraterende eigenschappen, kan de huid nogal droog en gevoelig zijn. Om het te hydrateren kan je een crème of olie gebruiken. Kies de cosmetica natuurlijk uit op jouw huidtype, consistentie en het seizoen. Vette crèmes werken beter in de winter en het beste op een droge huid. Natuurlijk blijven lichte crèmes beter op het gezicht zitten tijdens een warme zomerdag en geeft ook verlichting voor een vette en gecombineerde huid.